vCenter keeps showing certificate warning when register VASA

Software-based VM-centric and flash-friendly VM storage + free version

Moderators: anton (staff), art (staff), Max (staff), Anatoly (staff)

dell3
Posts: 9
Joined: Fri Sep 29, 2023 12:08 pm

Sat Sep 30, 2023 1:53 pm

Hi,

I am trying to build an VVol storage with Starwind vSAN. The binding has been done. The result of getVASAinfo:
instance of __PARAMETERS
{
ReturnValue = "Success";
serverCertificateHash = "444865XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX39D5";
VASAUrl = "https://192.168.XXX.XXX:9991/vasa";
};

I tried to access the url in web browser. vasa.vasa file can be downloaded.

Then I tried to register the storage provider in vCenter 8.0. But the certificate warning keeps popping up. What should I do to get this registration done?

Thanks.
01.jpg
01.jpg (42.33 KiB) Viewed 45083 times
02.jpg
02.jpg (77.77 KiB) Viewed 45083 times
yaroslav (staff)
Staff
Posts: 2469
Joined: Mon Nov 18, 2019 11:11 am

Sat Sep 30, 2023 5:42 pm

Hi,

Could you let me know what happens if youpress "yes"?
Please look under troubleshooting section https://www.starwindsoftware.com/resour ... iew-guide/
dell3
Posts: 9
Joined: Fri Sep 29, 2023 12:08 pm

Sun Oct 01, 2023 1:18 pm

Thanks for reply.

The article you provided was the one I followed. I click Yes, the warning showed up again. that's the problem.
dell3
Posts: 9
Joined: Fri Sep 29, 2023 12:08 pm

Sun Oct 01, 2023 1:22 pm

Just FYI, I have tried this on 3 vCenter8.0 servers. one of them are newly installed. Same result.
yaroslav (staff)
Staff
Posts: 2469
Joined: Mon Nov 18, 2019 11:11 am

Mon Oct 02, 2023 9:04 am

Were all of them vCenter 8?
dell3
Posts: 9
Joined: Fri Sep 29, 2023 12:08 pm

Mon Oct 02, 2023 9:07 am

Today, I rebuilt the starwind cluster from scratch. I followed the guide step by step. But I still got the error (warning keeps showing).
Is starwind vSan's VASA working on VCSA8?
dell3
Posts: 9
Joined: Fri Sep 29, 2023 12:08 pm

Mon Oct 02, 2023 9:07 am

yep. all VCSA 8.0.
yaroslav (staff)
Staff
Posts: 2469
Joined: Mon Nov 18, 2019 11:11 am

Mon Oct 02, 2023 3:03 pm

Hi,
Just wanted to make sure that I understood your question correctly.
You were able to activate the VASA provider, but the certificate keeps popping up, am I reading it right?
Also, are you using StarWind VSAN for vSphere (i.e., a VM deployed from the OVF template), or a Windows-based installation?
dell3
Posts: 9
Joined: Fri Sep 29, 2023 12:08 pm

Tue Oct 03, 2023 10:31 am

Hi,

Actually I downloaded the vSphere version first. But I went back to Windows based installation since I was unable to find any guide for VVOL on Linux-based appliance. If there is any doc for Linux-based appliance building VVOL, please share it with me. I can have a try. Thanks.

Anyways, now I am using the excact some configuration in https://www.starwindsoftware.com/resour ... iew-guide/. And the problem is:
1. Add a new storage provider.
2. Type in the url, username. password.
3. Click OK.
4. The Security Alert shows up.
5. Click Yes.
6. A few seconds later, the same Security Alert shows up again.
7. Click Yes again. The same Security Alert shows up again again.
Dead end.
If I click No, it goes back to New Storage Provider page. Feels like VCSA does not accept the certificage Starwind's VASA is using.

Thanks,

John
yaroslav (staff)
Staff
Posts: 2469
Joined: Mon Nov 18, 2019 11:11 am

Tue Oct 03, 2023 11:44 am

Hi,

Thanks for your update! I will discuss this internally and get back to you.
yaroslav (staff)
Staff
Posts: 2469
Joined: Mon Nov 18, 2019 11:11 am

Wed Oct 11, 2023 11:43 am

Greetings,

Sorry for the delay. Could you please share the logs from
C:\Program Files\StarWind Software\StarWind\StarWindCluster\Log
C:\Program Files\StarWind Software\StarWind\logs
dell3
Posts: 9
Joined: Fri Sep 29, 2023 12:08 pm

Wed Oct 11, 2023 1:40 pm

Hi,

I have uploaded the logs at https://drive.google.com/file/d/1pg8JNM ... sp=sharing.

There are 2 nodes as the guide. I run the commands on node 1 except the ones which were marked to run on node 2.

Thanks.
dariohill
Posts: 1
Joined: Fri Oct 13, 2023 2:34 am

Fri Oct 13, 2023 2:36 am

dell3 wrote:Hi,

I have uploaded the logs at https://drive.google.com/file/d/1pg8JNM ... sp=sharing
There are 2 nodes as the guide. I run the commands on node 1 except the ones which were marked to run on node 2.

Thanks.
Thanks for being so specific. pls
dell3
Posts: 9
Joined: Fri Sep 29, 2023 12:08 pm

Tue Oct 17, 2023 7:52 am

Hi yaroslav.

Any update on the issue?

Thanks.
yaroslav (staff)
Staff
Posts: 2469
Joined: Mon Nov 18, 2019 11:11 am

Tue Oct 17, 2023 9:33 am

Hi,

My colleagues are still reviewing the logs. I will keep you posted.
Post Reply