StarWind iSCSI SAN
StarWind Native SAN for Hyper-V
 

Starwind VSAN - bad blocks and slow VMs

Pure software-based VM-centric and flash-friendly VM storage (iSCSI, SMB3, NFS, iSER and NVMe over Fabrics) including free version. Same software embedded on StarWind ready nodes.

Moderators: art (staff), anton (staff), Anatoly (staff), Max (staff)

Starwind VSAN - bad blocks and slow VMs

Postby Demo123 » Tue Nov 19, 2019 12:31 pm

Good Afternoon,
We have a 2 node Hyper-V cluster with 4 VMs running (we are using Starwind VSAN free). We have 2 ISCSI luns with 2 VMs on each. The luns are roughly 35% used. It has all been working fine for months and then yesterday afternoon we started having problems with 2 of the VMs suddenly becoming unresponsive and the hosts have disk bad block errors in the event logs. We have narrowed it down to the VMs that are unresponsive are both on one CSV. If I move a problem VM to the other CSV then it becomes responsive again.

It all shows as connected in ISCI and the CSVs are synchronised according to the event logs.

I'm new to the Starwind VSAN and struggling to find whats wrong is there any where I can look to troubleshoot this? Or can anyone offer advice/assistance?



Thanks in advance.
Demo123
 
Posts: 1
Joined: Tue Nov 19, 2019 12:16 pm

Re: Starwind VSAN - bad blocks and slow VMs

Postby Michael (staff) » Tue Nov 19, 2019 6:26 pm

Hello Demo123!
Could you please share the information about the build you have installed? Check here the way to get it from the console (see target server info): https://www.starwindsoftware.com/help/A ... cense.html
Michael (staff)
Staff
 
Posts: 286
Joined: Thu Jul 21, 2016 10:16 am


Return to StarWind Virtual SAN / StarWind Virtual SAN Free / StarWind HyperConverged Appliance / StarWind Storage Appliance

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests