StarWind iSCSI SAN
StarWind Native SAN for Hyper-V
 

Unable to create new HA image using StarwindX

Pure software-based VM-centric and flash-friendly VM storage (iSCSI, SMB3, NFS, iSER and NVMe over Fabrics) including free version. Same software embedded on StarWind ready nodes.

Moderators: art (staff), anton (staff), Anatoly (staff), Max (staff)

Unable to create new HA image using StarwindX

Postby rf152 » Fri Feb 08, 2019 4:50 pm

I have copied the CreateHA(Two nodes) script, and it creates the image, but I'm getting the following in the error log:

Code: Select all
Disk operation failed. Disk path: C:\StarWind\storage\mnt\starwind\TestLUN2\TestLUN2.img. Error code: (25).


This is a pair of linux VSAs running on vmware. The script I used is:

Code: Select all
Import-Module StarwindX

try {
    # Enable-SWXLog

   $vsa1 = New-SWServer -host 10.0.33.12 -port 3261 -user root -password starwind
   $vsa2 = New-SWServer -host 10.0.33.13 -port 3261 -user root -password starwind

   $vsa1.Connect()
   $vsa2.Connect()

   #create image file
   Write-Host "Creating Image on vsa1"
   New-ImageFile -server $vsa1 -path "VSA Storage\mnt\starwind\TestLUN2" -fileName "TestLUN2" -size 500
   Write-Host "Creating image on vsa2"
   New-ImageFile -server $vsa2 -path "VSA Storage\mnt\starwind\TestLUN2" -fileName "TestLUN2" -size 500
   
    $firstNode = new-Object Node

   $firstNode.HostName = "10.0.33.12"
   $firstNode.ImagePath = "VSA Storage\mnt\starwind\TestLUN2"
   $firstNode.ImageName = "TestLUN2"
   $firstNode.Size = 500
   $firstNode.CreateImage = $false
   $firstNode.TargetAlias = "testlun2"
   $firstNode.AutoSynch = $true
   $firstNode.SyncInterface = "#p2=10.254.254.2:3260"
   $firstNode.HBInterface = "#p2=10.255.255.2:3260"
   $firstNode.PoolName = "pool1"
   $firstNode.SyncSessionCount = 1
   $firstNode.ALUAOptimized = $true
   $firstNode.SectorSize = 512
   
   $secondNode = new-Object Node

   $secondNode.HostName = "10.0.33.13"
   $secondNode.HostPort = "3261"
   $secondNode.Login = "root"
   $secondNode.Password = "starwind"
   $secondNode.ImagePath = "VSA Storage\mnt\starwind\TestLUN2"
   $secondNode.ImageName = "TestLUN2"
   $secondNode.Size = 500
   $secondNode.CreateImage = $false
   $secondNode.TargetAlias = "testlun2"
   $secondNode.AutoSynch = $true
   $secondNode.SyncInterface = "#p1=10.254.254.1:3260"
   $secondNode.HBInterface = "#p1=10.255.255.1:3260"
   $secondNode.SyncSessionCount = 1
   $secondNode.ALUAOptimized = $true

   Write-Host "Creating HA"
   $device = Add-HADevice -server $vsa1 -firstNode $firstNode -secondNode $secondNode -initMethod "Clear"

   # $device.Synchronize([SwHaSyncType]::SW_HA_SYNC_FULL, "")
}
catch
{
   Write-Host $_ -foreground red
}
finally
{
   $vsa1.Disconnect()
   $vsa2.Disconnect()
}


I'm at a loss. I can't seem to find any reference to error code 25 anywhere.

I've tried removing and re-creating the VSAN appliances (I'm working with a pair of test appliances at the moment), which made no difference.

Has anyone else seen a similar issue?

Richard
rf152
 
Posts: 4
Joined: Fri Feb 08, 2019 4:42 pm

Re: Unable to create new HA image using StarwindX

Postby Oleg(staff) » Tue Feb 12, 2019 9:33 am

StarWindX for StarWind VSA is under development at the current moment.
It is not included in the current builds yet.
Oleg(staff)
Staff
 
Posts: 567
Joined: Fri Nov 24, 2017 7:52 am


Return to StarWind Virtual SAN / StarWind Virtual SAN Free / StarWind HyperConverged Appliance / StarWind Storage Appliance

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests