StarWind iSCSI SAN
StarWind Native SAN for Hyper-V
 

Automount this device (Greyed out)

Initiator (iSCSI, FCoE, AoE, iSER and NVMe over Fabrics), iSCSI accelerator and RAM disk

Moderators: art (staff), anton (staff), Anatoly (staff), Max (staff)

Automount this device (Greyed out)

Postby Phan7 » Sat Apr 28, 2012 4:35 pm

Guys, I have tried and tried different things to get this working.

This check box is currently greyed out on W2K8, W2K3 and Win7 for an iSCSI mirror device (both devices remote)

There seems to be no workaround to get the devices, whether simple/dynamic, to auto-mount on system startup or even get that check box working.

Is anyone experiencing the same? I have seen people state in other threads that this checkbox is functional and working, please help!
Phan7
 
Posts: 15
Joined: Sat Apr 28, 2012 4:29 pm

Re: Automount this device (Greyed out)

Postby Anatoly (staff) » Tue May 01, 2012 8:22 pm

Hello Phan7,

do you mean that you see automaunt checkbox greyed out when you are already connected to the target and you viewing Preferences window or do you see it in the wizard?
Best regards,
Anatoly Vilchinsky
Global Engineering and Support Manager
www.starwind.com
av@starwind.com
User avatar
Anatoly (staff)
Staff
 
Posts: 1675
Joined: Tue Mar 01, 2011 8:28 am

Re: Automount this device (Greyed out)

Postby Phan7 » Wed May 02, 2012 4:01 pm

Hi Anatoly, yes it's after I have added the mirror using your iSCSI initiator, when viewing preferences for the item it's greyed out.

Also, I have checked application prefs, on the mirror tab, automount is checked and the control is enabled. But it does not automount.

Cheers
Phan7
 
Posts: 15
Joined: Sat Apr 28, 2012 4:29 pm

Re: Automount this device (Greyed out)

Postby Anatoly (staff) » Fri May 04, 2012 1:26 pm

OK, we are trying to reproduce the issue in our test lab.

We`ll keep you updated.
Best regards,
Anatoly Vilchinsky
Global Engineering and Support Manager
www.starwind.com
av@starwind.com
User avatar
Anatoly (staff)
Staff
 
Posts: 1675
Joined: Tue Mar 01, 2011 8:28 am

Re: Automount this device (Greyed out)

Postby Phan7 » Fri May 04, 2012 2:31 pm

Thanks
Phan7
 
Posts: 15
Joined: Sat Apr 28, 2012 4:29 pm

Re: Automount this device (Greyed out)

Postby Anatoly (staff) » Sun May 06, 2012 10:18 pm

Yes, the issue is reproduced and our R&D assured that we will put this improve in our To-Do list.

Thank you for your cooperation :)
Best regards,
Anatoly Vilchinsky
Global Engineering and Support Manager
www.starwind.com
av@starwind.com
User avatar
Anatoly (staff)
Staff
 
Posts: 1675
Joined: Tue Mar 01, 2011 8:28 am

Re: Automount this device (Greyed out)

Postby Phan7 » Mon May 07, 2012 9:59 am

Hey nice one for that, nobody else has been whinging about it and I thought it was likely just me! :roll:
Phan7
 
Posts: 15
Joined: Sat Apr 28, 2012 4:29 pm

Re: Automount this device (Greyed out)

Postby anton (staff) » Tue May 08, 2012 10:43 pm

Funny but we don't even remember why we've disabled it...
Regards,
Anton Kolomyeytsev

Chief Technology Officer & Chief Architect, StarWind Software

Image
User avatar
anton (staff)
Site Admin
 
Posts: 3935
Joined: Fri Jun 18, 2004 12:03 am
Location: British Virgin Islands

Re: Automount this device (Greyed out)

Postby Phan7 » Mon May 14, 2012 12:26 am

You need change management :lol:

Saying that, I don't even like change management :P
Phan7
 
Posts: 15
Joined: Sat Apr 28, 2012 4:29 pm

Re: Automount this device (Greyed out)

Postby Anatoly (staff) » Mon May 14, 2012 3:38 pm

Well, I don`t think its the best idea ever :)

OK, We`ll keep you updated and will let you know when we`ll fix it.

Thank you for cooperation 8)
Best regards,
Anatoly Vilchinsky
Global Engineering and Support Manager
www.starwind.com
av@starwind.com
User avatar
Anatoly (staff)
Staff
 
Posts: 1675
Joined: Tue Mar 01, 2011 8:28 am

Re: Automount this device (Greyed out)

Postby anton (staff) » Mon May 28, 2012 9:16 am

Please grab an updated version. Automount for RAID/JBOD devices has been added.
Regards,
Anton Kolomyeytsev

Chief Technology Officer & Chief Architect, StarWind Software

Image
User avatar
anton (staff)
Site Admin
 
Posts: 3935
Joined: Fri Jun 18, 2004 12:03 am
Location: British Virgin Islands

Re: Automount this device (Greyed out)

Postby Phan7 » Sun Jun 10, 2012 1:53 pm

OK thanks, shall do :)
Phan7
 
Posts: 15
Joined: Sat Apr 28, 2012 4:29 pm

Re: Automount this device (Greyed out)

Postby anton (staff) » Sun Jun 10, 2012 2:25 pm

Please let us know how it worked. Thanks!

Phan7 wrote:OK thanks, shall do :)
Regards,
Anton Kolomyeytsev

Chief Technology Officer & Chief Architect, StarWind Software

Image
User avatar
anton (staff)
Site Admin
 
Posts: 3935
Joined: Fri Jun 18, 2004 12:03 am
Location: British Virgin Islands

Re: Automount this device (Greyed out)

Postby Phan7 » Sun Jun 10, 2012 3:01 pm

Anton, this has worked wonders thankyou for taking this on board.

I created 2 x 10GB on my test box and wiped, added some data, rebooted... Mirrors reconnected.

Gave it a good thrashing afterwards and alls well :)
Phan7
 
Posts: 15
Joined: Sat Apr 28, 2012 4:29 pm

Re: Automount this device (Greyed out)

Postby anton (staff) » Sun Jun 10, 2012 9:53 pm

Fine. Thank you very much for keeping us updated. Much appreciated.
Regards,
Anton Kolomyeytsev

Chief Technology Officer & Chief Architect, StarWind Software

Image
User avatar
anton (staff)
Site Admin
 
Posts: 3935
Joined: Fri Jun 18, 2004 12:03 am
Location: British Virgin Islands

Next

Return to StarWind NVMe-oF Initiator, StarWind iSCSI Accelerator, StarWind RAM Disk

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest