impossible to detect autoloader / charger tape in starwind t

Tape drive and auto-loader redirector over iSCSI

Moderators: anton (staff), art (staff), Max (staff), Anatoly (staff)

Post Reply
emi ayed
Posts: 7
Joined: Mon Sep 06, 2021 11:21 am

Mon Sep 06, 2021 3:13 pm

since a week , we've been trying to detect the autoloader / charger tape in starwind tape redirector ( Powervault TL1000) , but it can't be listed

We changed drivers for Dell drivers
update firmware ,
Changed the Library mode to random

But still can’t found the physical tape autoloader /changer in starwind tape redirector,

however it detect a standalone physical tape

PS: we're on W2016 /hyperv

best regards
yaroslav (staff)
Staff
Posts: 2315
Joined: Mon Nov 18, 2019 11:11 am

Mon Sep 06, 2021 3:34 pm

Did the problem happen all of a sudden or did you just start using Tape Redirector?
Check this thread out https://forums.starwindsoftware.com/vie ... tor#p32693.
emi ayed
Posts: 7
Joined: Mon Sep 06, 2021 11:21 am

Tue Sep 07, 2021 10:41 am

hi,
thanks for the prompt response ,

i start using starwind vsan for tape redirector
but it never detected the media changer
I tried with the starwind SPTD feature but without success
I no longer find a solution
emi ayed
Posts: 7
Joined: Mon Sep 06, 2021 11:21 am

Wed Sep 08, 2021 2:09 pm

any update please...
yaroslav (staff)
Staff
Posts: 2315
Joined: Mon Nov 18, 2019 11:11 am

Wed Sep 08, 2021 8:49 pm

Could you please share the StarWind logs us here?
Use Google Drive, Sharepoint, etc, to transfer the file.
emi ayed
Posts: 7
Joined: Mon Sep 06, 2021 11:21 am

Mon Sep 13, 2021 9:44 am

hi,

did you find anything in these logs?

best regards
yaroslav (staff)
Staff
Posts: 2315
Joined: Mon Nov 18, 2019 11:11 am

Mon Sep 13, 2021 10:15 am

I noticed that the software does not detect the autoloader. It may be that it does not detect the device at all.
emi ayed
Posts: 7
Joined: Mon Sep 06, 2021 11:21 am

Mon Sep 13, 2021 1:48 pm

how and where can i check that please ?

in devices mangement i can see the autoloader , but i can call it through starwind
yaroslav (staff)
Staff
Posts: 2315
Joined: Mon Nov 18, 2019 11:11 am

Mon Sep 13, 2021 2:33 pm

The software may not work with this hardware. I see no devices with a similar name to attempt to discover.
emi ayed
Posts: 7
Joined: Mon Sep 06, 2021 11:21 am

Mon Sep 13, 2021 2:45 pm

can you precise the name of the device you referring to?
yaroslav (staff)
Staff
Posts: 2315
Joined: Mon Nov 18, 2019 11:11 am

Tue Sep 14, 2021 3:18 am

The software detects no Powervault TL1000 at all. Please let me discuss this with my colleagues.
yaroslav (staff)
Staff
Posts: 2315
Joined: Mon Nov 18, 2019 11:11 am

Thu Sep 16, 2021 7:37 am

Hello, the device you see in the tape redirector wizard (https://drive.google.com/file/d/1Wk6fz_ ... S0wU6/view) matches one you have here https://drive.google.com/file/d/1zkIjn8 ... 7s4XT/view. Check the SCSI value.

Also, if that is a charger (https://drive.google.com/file/d/1zkIjn8 ... 7s4XT/view) it should have charger not sequential in its SCSI value.
Post Reply