StarWind iSCSI SAN
StarWind Native SAN for Hyper-V
 

error 1167 on tape redirector

Tape drive and auto-loader redirector (iSCSI)

Moderators: art (staff), anton (staff), Anatoly (staff), Max (staff)

error 1167 on tape redirector

Postby Allan » Fri Nov 27, 2015 2:03 am

After upgrading to version 8 of starwinds (tape redirector) I have had issues with tape drive 'dropping out', error 1167. I have also upgraded to windows server 2012 R2. The previous solution was running on windows 2008 R2 with the tape redirector from July 2013.

So I have a Gen8 HP server with a p212 array card conected to 2 HP 2024 changers, one changer has 2 sas lto3 tape drivers, the other has 2 sas lto5 tape drives.
The backups (zmanda 3.7) run ok, just after a 'random' period of time the bakups fail and the error logged in the starwind management console is

11/18 10:03:11.370 1f10 SPTI: '\\?\scsi#sequential&ven_hp&prod_ultrium_5-scsi#5&112d8fbc&0&070200#{53f5630b-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}': scsiPassThrough failed: The device is not connected. (code: 1167)


From here I am can flush the remaing backup to the next tape which may or maynot succeed.

Any ideas?
Allan
 
Posts: 3
Joined: Fri Nov 27, 2015 1:53 am

Re: error 1167 on tape redirector

Postby Anatoly (staff) » Tue Dec 08, 2015 11:29 am

Hi!
Sorry to hear you are in trouble. Few questions:
1. Have you seen such behaviour before upgrading?
2. What has been done before the issue happened?
3. Could you please verify that nothing else except StarWind is using ports 3260 and 3261?
4. Would you be so kind to share the logs that cover the time of the issue with us?

Thank you!
Best regards,
Anatoly Vilchinsky
Global Engineering and Support Manager
www.starwind.com
[email protected]
User avatar
Anatoly (staff)
Staff
 
Posts: 1675
Joined: Tue Mar 01, 2011 8:28 am

Re: error 1167 on tape redirector

Postby Allan » Fri Dec 11, 2015 2:44 am

1. No this did not occur before upgrading
2. the virtual server that connected to the iscsi targets was moved to a new hyper-v server. The original hyper-v server was reimaged to windows 2012R2 and virtual san 8 was installed. The virtual server was moved back to the original server are iscsi reconfigured to point to the new iscsi targets.
3. I dont believe anything else is using port 3260 or 3261. The windows iscsi initiator is disabled.
4. After a reboot and updates last night most of the iscsi tagers are showing up with question marks on them. In the past i have deleted and readded them in the starwinds management cosole before continuing.

the logs look like this
12/4 12:45:36.166 3ce4 SPTI: '\\?\scsi#sequential&ven_hp&prod_ultrium_5-scsi#5&112d8fbc&0&070500#{53f5630b-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}': IOCTL_SCSI_PASS_THROUGH_DIRECT (after):
0000 38 00 00 00 00 00 06 40 00 00 00 00 00 80 00 00 [email protected]€..
0010 e0 a5 01 00 00 00 00 00 80 00 15 04 00 00 00 00 à¥......€.......
0020 38 00 00 00 0a 00 00 80 00 00 00 00 00 00 00 00 8......€........
0030 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0040 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0050 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0060 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0070 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
12/5 0:35:31.431 564 SPTI: '\\?\scsi#sequential&ven_hp&prod_ultrium_5-scsi#5&112d8fbc&0&070400#{53f5630b-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}': scsiPassThrough failed: The device is not connected. (code: 1167).
12/5 0:35:31.431 564 SPTI: '\\?\scsi#sequential&ven_hp&prod_ultrium_5-scsi#5&112d8fbc&0&070400#{53f5630b-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}': IOCTL_SCSI_PASS_THROUGH_DIRECT (before):
0000 38 00 00 00 00 00 06 40 00 00 00 00 00 80 00 00 [email protected]€..
0010 e0 a5 01 00 00 00 00 00 10 17 24 01 00 00 00 00 à¥........$.....
0020 38 00 00 00 0a 00 00 80 00 00 00 00 00 00 00 00 8......€........
0030 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0040 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0050 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0060 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0070 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
12/5 0:35:31.431 564 SPTI: '\\?\scsi#sequential&ven_hp&prod_ultrium_5-scsi#5&112d8fbc&0&070400#{53f5630b-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}': IOCTL_SCSI_PASS_THROUGH_DIRECT (after):
0000 38 00 00 00 00 00 06 40 00 00 00 00 00 80 00 00 [email protected]€..
0010 e0 a5 01 00 00 00 00 00 10 17 24 01 00 00 00 00 à¥........$.....
0020 38 00 00 00 0a 00 00 80 00 00 00 00 00 00 00 00 8......€........
0030 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0040 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0050 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0060 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0070 00 00 00 00 00 00 00 00
Allan
 
Posts: 3
Joined: Fri Nov 27, 2015 1:53 am

Re: error 1167 on tape redirector

Postby Vladislav (Staff) » Wed Dec 16, 2015 9:32 am

Hello Allan,

Could you please reinstall HP StoreEver Tape Drivers on your Windows host.

Here is the download link: http://h20564.www2.hpe.com/hpsc/swd/pub ... 332E657865

Please let us know if this would help.
Vladislav (Staff)
Staff
 
Posts: 180
Joined: Fri Feb 27, 2015 4:31 pm

Re: error 1167 on tape redirector

Postby Allan » Thu Jan 14, 2016 2:24 am

I have reinstalled the tape drivers on the windows host and still have the same issue.
Allan
 
Posts: 3
Joined: Fri Nov 27, 2015 1:53 am

Re: error 1167 on tape redirector

Postby Vladislav (Staff) » Wed Jan 20, 2016 1:45 pm

Hello Allan,

Could you please provide me your Windows Application and System logs as well as StarWind logs?

Please, send them to: [email protected] and keep this thread's subject.

Thank you.
Vladislav (Staff)
Staff
 
Posts: 180
Joined: Fri Feb 27, 2015 4:31 pm


Return to StarWind Tape Redirector

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest