Veeam Cannot lock tape drive

StarWind VTL, VTL Free, VTL Appliance

Moderators: anton (staff), art (staff), Max (staff), Anatoly (staff)

Post Reply
clark kent
Posts: 1
Joined: Tue Oct 27, 2020 4:20 am

Tue Oct 27, 2020 4:29 am

Hi Team,

I have been trying to setup mine Veem B&R with the Starwind VTL free version.
The configuration process really goes smoothly, apparently without issues.
I was able to create the Target, the VTL devices and the tapes using the powersheel scripts, and seems that everything is fine.
Configured the Windows Server 2019 to connect in the iSCSI, and after updated the LTO drivers to use the HPE one.
From inside of the Veeam, I was able to detect the new Library, and also, see the two medias available.

Now, when I try to "Inventory the tape" or "erase tape", I always receive the error Unable to perform Tape erase for library HP MSL G3 Series 9.50: cannot lock tape drive

I have been struggling on this issue along the day today.... :(

Does someone already faced this issue? Some idea what could be the error here?
Attachments
Veeam Print Scree error.
Veeam Print Scree error.
Capture.PNG (35.13 KiB) Viewed 14434 times
yaroslav (staff)
Staff
Posts: 2330
Joined: Mon Nov 18, 2019 11:11 am

Tue Oct 27, 2020 6:41 am

Looks like you are not alone https://forums.veeam.com/tape-f29/featu ... 68063.html.
please see this thread. Let me know if that works for you.
PrarirGeta
Posts: 1
Joined: Fri Oct 30, 2020 1:49 pm

Fri Oct 30, 2020 1:50 pm

I have been struggling on this issue for quite a while now too and the solution above didn't solve my problem.
Last edited by PrarirGeta on Mon Dec 07, 2020 7:27 am, edited 2 times in total.
..
yaroslav (staff)
Staff
Posts: 2330
Joined: Mon Nov 18, 2019 11:11 am

Fri Oct 30, 2020 6:48 pm

Welcome to StarWind Forum. Did you try contacting Veeam on those error codes?
Post Reply