StarWind iSCSI SAN
StarWind Native SAN for Hyper-V
 

Starwind 8 beta san service fails after add disk

Public beta (bugs, reports, suggestions, features and requests)

Moderators: art (staff), anton (staff), Anatoly (staff), Max (staff)

Starwind 8 beta san service fails after add disk

Postby BradJensen » Wed May 07, 2014 6:32 pm

What I want to do:
My goal is to have a deduplication volume on local win server 2012 [email protected], with replication to an identical volume on a remote win server 2012 R2.

No VMs etc.

After reading everything I can find and guessing a bit, I assume that I need to install the 8.0 beta with key, letting it automatically create server with defaults.

I changed the storage pool to drive G (an SSD).

Then I created a target. Then I tried to create a virtual disk using the add disk advanced.

I told it hard drive, size 500 GB (on a 1TB SSD). LSFS, options deduplication and defrag both on. then I hit the create button.

It goes thru all the steps, I think there is a finalize button, when I press that, I get a message that the connection was lost.

I go into services manager, the san service is off, the other twos services are running.

I tried rebooting, can't get the starwind san service to start, error 1067.

ive deleted and reinstalled startwind 5 or 6 times, including removing the program files directory on several tries.

I've tried 512 and 4096 sector size. Ive tried l2 cache on and off (also on another ssd)

the end of the log file looks like this:

5/7 10:25:56.926 1658 Tgt: : parameter 'DeviceHeaderPath', value 'G:\Storage1.swdsk'.
5/7 10:25:56.926 1658 Tgt: : parameter '', value 'lsfs1'.
5/7 10:25:56.926 1658 Tgt: : parameter '#_TargetName_#', value 'iqn.2008-08.com.starwindsoftware:ubd-dedeup1.elstore.com-target1'.
5/7 10:25:56.926 1658 Sw: *** DDDisk_DispatchLimited: Got command 0x89 when device state is not DD_DISK_CREATION_COMPLETE! Current state is 2.
5/7 10:25:56.926 1658 SCSI: SCSIOP_COMPARE_AND_WRITE test failed for LUN. We will emulate the SCSIOP.
5/7 10:25:56.926 1658 SCSI: Thin provisioning is supported by the LUN.
5/7 10:25:56.926 1658 SCSI: LUN does not support EXTENDED_COPY. We will emulate it...
5/7 10:25:56.926 1658 SCSI: VPD_XCOPY: generated page data (64 bytes):
0000 00 8f 00 3c 00 01 00 10 0d 83 03 00 01 1c 00 84 ..<.....ƒ.....„
0010 04 00 03 04 05 00 00 00 00 04 00 1c 00 00 00 00 ................
0020 00 02 00 01 00 00 10 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0030 00 08 00 04 02 02 e4 00 80 01 00 20 00 00 00 08 ......ä.€.. ....
5/7 10:25:56.926 1658 SCSI: XCOPY operation params: generated data (46 bytes):
0000 00 00 00 2a 01 00 00 00 00 02 00 01 00 00 10 00 ...*............
0010 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0020 00 00 00 08 08 09 00 00 00 00 00 02 02 e4 .............ä
5/7 10:25:56.926 1658 Tgt: iqn.2008-08.com.starwindsoftware:ubd-dedeup1.elstore.com-target1: device lsfs1: new LUN 0 mapped to target LUN 0.
5/7 10:25:56.926 1658 Tgt: iqn.2008-08.com.starwindsoftware:ubd-dedeup1.elstore.com-target1: attached device lsfs1 (LUNs found: 1).
5/7 10:25:56.926 1658 Sw: *** DDDisk_ControlRequest: Unsupported control command 'AttachDeviceNotify:' in current mode!
5/7 10:25:56.926 1658 conf: Target [0x0000000000C39200] 'iqn.2008-08.com.starwindsoftware:ubd-dedeup1.elstore.com-target1' has been created, 1 devices attached.
5/7 10:25:56.926 1658 conf: Reaction of type 'eventlog' [0xFFFFFFFF, 0x0E] loaded successfully.
5/7 10:25:56.926 1658 conf: Variable 'DefaultAccessPolicy' is set to 'allow'.
5/7 10:25:56.926 1658 Srv: Update tracker options: UpdatePeriod = 7, UpdateLastRequest = 20140507, UpdateHost = www.starwindsoftware.com, UpdatePage = /updatetracker/index.php, UpdatePort = 80, UpdateCopyId = 793E82F8-B89A-492A-ABE854B8B126532E
5/7 10:25:56.926 1658 Srv: Refreshing device list (complete)...
5/7 10:25:56.942 1a40 Sp: *** CStarPackFileAsync::SeekReadWriteAsync ReadFile\WriteFile failed: Offset 0, WinError 38
5/7 10:25:56.942 1a40 Sp: *** CStarPackFileAsync::SeekReadWriteSync Async 34132334350peration failed!! Status (38)
5/7 10:25:56.942 1a40 Sp: *** CStarPackSpaceSegmentFile::ReadHeader Failed to read header of segment! Status (38)
5/7 10:25:56.942 1a40 Sp: --- CStarPackSpaceSegmentFile::ReadHeader() (line #1208) 38
5/7 10:25:56.942 1a40 debug: The program encountered a serious error and may be closed. Crash dump will be created.
Please, save the log file and the crash dump and report the problem to [email protected]

I've tested the ssd the pool is on under windows and it looks okay . I wrote files to it and read them.

Help me obi wan!
BradJensen
 
Posts: 3
Joined: Wed Apr 30, 2014 10:56 pm

Re: Starwind 8 beta san service fails after add disk

Postby BradJensen » Wed May 07, 2014 6:46 pm

I got the target and add device to work using a different ssd raid array on the same server. it did disconnect after finalize, but the service was still running and I managed to reconnect.

the iscsi list shows nothing. I thought maybe I could add an iscsi initiator for the local server through starwinds, but I guess this just shows attachments, so I am going to go ask another tech how to do an iscsi initiator under windows.

stay tuned.
BradJensen
 
Posts: 3
Joined: Wed Apr 30, 2014 10:56 pm

Re: Starwind 8 beta san service fails after add disk

Postby Bohdan (staff) » Wed May 07, 2014 6:58 pm

It appears on the systems with >16 CPUs. Is this your case?
User avatar
Bohdan (staff)
Staff
 
Posts: 437
Joined: Wed May 23, 2007 12:58 pm

Re: Starwind 8 beta san service fails after add disk

Postby Alex (staff) » Wed May 07, 2014 7:02 pm

Gentlemen, thank you for message, we have fixed the issue. Build with the fix will be available tomorrow.
Best regards,
Alexey.
User avatar
Alex (staff)
Staff
 
Posts: 177
Joined: Sat Jun 26, 2004 8:49 am

Re: Starwind 8 beta san service fails after add disk

Postby BradJensen » Thu May 08, 2014 1:03 am

It seems to be all set up with server target and isfs but I cant find it with windows isscsi target setup

127.0.0.0 and target1 show up under discovery tag, but nothing under target tag
BradJensen
 
Posts: 3
Joined: Wed Apr 30, 2014 10:56 pm

Re: Starwind 8 beta san service fails after add disk

Postby anton (staff) » Mon May 19, 2014 6:35 pm

V8 is out. Please update. Thanks!
Regards,
Anton Kolomyeytsev

Chief Technology Officer & Chief Architect, StarWind Software

Image
User avatar
anton (staff)
Site Admin
 
Posts: 3920
Joined: Fri Jun 18, 2004 12:03 am
Location: British Virgin Islands


Return to Beta

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest