StarWind iSCSI SAN
StarWind Native SAN for Hyper-V
 

LSFS mount time

Public beta (bugs, reports, suggestions, features and requests)

Moderators: art (staff), anton (staff), Anatoly (staff), Max (staff)

LSFS mount time

Postby AKnowles » Mon Mar 24, 2014 5:54 pm

Just a quick FYI ... after a reboot the LSFS disk I had was taking too long to mount. I mean about 5+ minutes and only 1%. So, I gave up and deleted the LUN and moved on.

I've seen other reports of long mount times, but this was a first for me. How long should a LSFS disk really take to mount? Is it by design that it takes longer than a thick LUN? If so, LSFS LUNs are not something I could recommend for a production environment. FWIW, there was no dedup or L2 caching on this LUN.
AKnowles
 
Posts: 27
Joined: Sat Feb 15, 2014 6:18 am

Re: LSFS mount time

Postby Bohdan (staff) » Tue Mar 25, 2014 3:31 pm

This happens due to abnormal StarWind service stop. It is a known issue and it will be fixed before the release.
User avatar
Bohdan (staff)
Staff
 
Posts: 437
Joined: Wed May 23, 2007 12:58 pm

Re: LSFS mount time

Postby AKnowles » Tue Mar 25, 2014 9:08 pm

Thanks. I'll give it a try again on the next build.
AKnowles
 
Posts: 27
Joined: Sat Feb 15, 2014 6:18 am

Re: LSFS mount time

Postby anton (staff) » Mon May 19, 2014 6:33 pm

V8 is out. Please give it a try. Thanks!
Regards,
Anton Kolomyeytsev

Chief Technology Officer & Chief Architect, StarWind Software

Image
User avatar
anton (staff)
Site Admin
 
Posts: 3920
Joined: Fri Jun 18, 2004 12:03 am
Location: British Virgin Islands

Re: LSFS mount time

Postby AKnowles » Sun May 25, 2014 3:04 am

I'm downloading the release and will give it a try and let you know my results.
AKnowles
 
Posts: 27
Joined: Sat Feb 15, 2014 6:18 am

Re: LSFS mount time

Postby anton (staff) » Sun May 25, 2014 8:07 am

Thank you! Your efforts are appreciated.

AKnowles wrote:I'm downloading the release and will give it a try and let you know my results.
Regards,
Anton Kolomyeytsev

Chief Technology Officer & Chief Architect, StarWind Software

Image
User avatar
anton (staff)
Site Admin
 
Posts: 3920
Joined: Fri Jun 18, 2004 12:03 am
Location: British Virgin Islands

Re: LSFS mount time

Postby SirHandyMan » Thu Jul 03, 2014 9:39 pm

I experienced the same thing running version 8.0.6884.

After a proper shut-down and reboot of both StarWind servers, my LSFS volume took 8+ hours to mount.
SirHandyMan
 
Posts: 1
Joined: Thu Jul 03, 2014 9:33 pm

Re: LSFS mount time

Postby anton (staff) » Fri Jul 04, 2014 11:11 am

There's set of issues related to a slow reading from LSFS volumes (especially if you use fast block back end). We're applying some critical mods to LSFS so please stay tuned a couple of more days and you'll have something to play with :)

SirHandyMan wrote:I experienced the same thing running version 8.0.6884.

After a proper shut-down and reboot of both StarWind servers, my LSFS volume took 8+ hours to mount.
Regards,
Anton Kolomyeytsev

Chief Technology Officer & Chief Architect, StarWind Software

Image
User avatar
anton (staff)
Site Admin
 
Posts: 3920
Joined: Fri Jun 18, 2004 12:03 am
Location: British Virgin Islands

Re: LSFS mount time

Postby KLSsandman » Mon Jul 28, 2014 2:21 pm

SirHandyMan wrote:I experienced the same thing running version 8.0.6884.

After a proper shut-down and reboot of both StarWind servers, my LSFS volume took 8+ hours to mount.


We have the same version and have this problem along with extremely slow read speeds. Any eta on the fixes?

Many thanks
Simon
KLSsandman
 
Posts: 8
Joined: Tue Mar 11, 2014 2:06 pm

Re: LSFS mount time

Postby anton (staff) » Mon Jul 28, 2014 2:22 pm

Build facing these issues would be out of QA this week.

KLSsandman wrote:
SirHandyMan wrote:I experienced the same thing running version 8.0.6884.

After a proper shut-down and reboot of both StarWind servers, my LSFS volume took 8+ hours to mount.


We have the same version and have this problem along with extremely slow read speeds. Any eta on the fixes?

Many thanks
Simon
Regards,
Anton Kolomyeytsev

Chief Technology Officer & Chief Architect, StarWind Software

Image
User avatar
anton (staff)
Site Admin
 
Posts: 3920
Joined: Fri Jun 18, 2004 12:03 am
Location: British Virgin Islands

Re: LSFS mount time

Postby KLSsandman » Mon Jul 28, 2014 2:32 pm

Brilliant, can't wait to get this applied, had to storage vmotion everything onto a flat disk but thats taken nearly a week and we still have 12 servers left!

Many thanks
Simon

anton (staff) wrote:Build facing these issues would be out of QA this week.

KLSsandman wrote:
SirHandyMan wrote:I experienced the same thing running version 8.0.6884.

After a proper shut-down and reboot of both StarWind servers, my LSFS volume took 8+ hours to mount.


We have the same version and have this problem along with extremely slow read speeds. Any eta on the fixes?

Many thanks
Simon
KLSsandman
 
Posts: 8
Joined: Tue Mar 11, 2014 2:06 pm

Re: LSFS mount time

Postby anton (staff) » Mon Jul 28, 2014 2:49 pm

That's insane...
Regards,
Anton Kolomyeytsev

Chief Technology Officer & Chief Architect, StarWind Software

Image
User avatar
anton (staff)
Site Admin
 
Posts: 3920
Joined: Fri Jun 18, 2004 12:03 am
Location: British Virgin Islands


Return to Beta

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest