StarWind iSCSI SAN
StarWind Native SAN for Hyper-V
 

v8 - Crash, lsfs volume mount failed

Public beta (bugs, reports, suggestions, features and requests)

Moderators: art (staff), anton (staff), Anatoly (staff), Max (staff)

v8 - Crash, lsfs volume mount failed

Postby jaikumarm » Tue Oct 01, 2013 11:19 pm

Hi,

I have installed v8 on a UCS C-Series Server with 9271-8i controller running Windows Server 2012 R2 with 48GB of RAM.

Single RAID-6 Volume with 16 1-TB drives, 64KB strip size, write through with battery backup.

Installed and have been running for a couple of weeks without any issues. Getting very good performance with two 10G dual-port nics access from vSphere 5.1 and 5.5 servers with Round-Robin enabled.

However today I was playing around with "Access policy" and made some changes to look at the interface and such, but did not save any thing cancelled out of the interface. The console hung for a few minutes and then it got disconnected from the local server. I restarted the starwind service and it successfully loaded 2 out of 3 volumes. the two volumes that worked had 8G memory cache, the one that failed had max (about 24GB+) memory cache. All of them were 1TB volumes. I enabled debugging logs and and after about 10mins the service crashed again with the following message in the logs "c20 dbug: The program encountered a serious error and may be closed. Crash dump will be created. Please save the log file and the crash dump and report the problem to [email protected]"

Is this something the team has seen before? if not let me know what additional information you need to further troubleshoot this issue. I have attached the logs from the machine. I have a couple of MMAP files, not sure if these are the dump files the error message was talking about. Let me know. thanks.

Next Step: Am going to try to reboot the machine and see how it goes. will update the thread once I have more information.

Jay
Attachments
starwind.v8.crash.log.rar
(163.62 KiB) Downloaded 277 times
jaikumarm
 
Posts: 5
Joined: Tue Oct 01, 2013 10:44 pm

Re: v8 - Crash, lsfs volume mount failed

Postby Vitalii (staff) » Wed Oct 02, 2013 2:33 pm

Hi,

There should be a crash dump of the starwind service. Please, send me it. It should be located in in Starwind service directory (c:\Program Files\StarWind Software\StarWind) and have a .mdmp extension.

Thanks
User avatar
Vitalii (staff)
Staff
 
Posts: 44
Joined: Mon Jun 07, 2010 8:49 am

Re: v8 - Crash, lsfs volume mount failed

Postby fbifido » Thu Oct 03, 2013 11:22 pm

User avatar
fbifido
 
Posts: 125
Joined: Thu Sep 05, 2013 7:33 am

Re: v8 - Crash, lsfs volume mount failed

Postby jaikumarm » Thu Oct 10, 2013 3:18 am

Hi Vitalii , Sorry for the delay in response. I uploaded two crash dump files and PM'ed you the links.

fbifido, I have seen that thread before. In fact I ran into earlier and was only able to proceed with creation of a lsfs volume after setting the size to 64k. Dont think this crash is related to it. In any case will let vitalii take a look at the logs and see whats goin on.
jaikumarm
 
Posts: 5
Joined: Tue Oct 01, 2013 10:44 pm

Re: v8 - Crash, lsfs volume mount failed

Postby Vitalii (staff) » Thu Oct 10, 2013 5:01 pm

Thank you, I got it. I'll see what I can do.
User avatar
Vitalii (staff)
Staff
 
Posts: 44
Joined: Mon Jun 07, 2010 8:49 am

Re: v8 - Crash, lsfs volume mount failed

Postby tkeel » Wed Oct 16, 2013 7:18 pm

Any update on this as I'm having a similar situation?
tkeel
 
Posts: 7
Joined: Wed Oct 16, 2013 1:33 am

Re: v8 - Crash, lsfs volume mount failed

Postby Vitalii (staff) » Mon Oct 21, 2013 4:57 pm

There will be the beta update in several days. This issue should be fixed.
User avatar
Vitalii (staff)
Staff
 
Posts: 44
Joined: Mon Jun 07, 2010 8:49 am

Re: v8 - Crash, lsfs volume mount failed

Postby jaikumarm » Mon Oct 21, 2013 11:24 pm

Cool, that was fast!! Was this something that was known and discussed in the forums or is this new. Also anything I/We can do to, avoid running into this issue? thanks!
jaikumarm
 
Posts: 5
Joined: Tue Oct 01, 2013 10:44 pm

Re: v8 - Crash, lsfs volume mount failed

Postby tkeel » Tue Oct 22, 2013 8:09 pm

I updated to the latest beta build 6049 didn't resolve this issue. LSFS volume device state Creating... Device is mounting.

Progress stays at 1% and Starwind iSCSI SAN service crashes after about 20 minutes.

I can provide logs and a dump file if requested.
tkeel
 
Posts: 7
Joined: Wed Oct 16, 2013 1:33 am

Re: v8 - Crash, lsfs volume mount failed

Postby Bohdan (staff) » Wed Oct 23, 2013 3:45 pm

Please try the Beta-2
http://starwindsoftware.com/tmplink/StarWindBeta.exe
If the problem persists - zip and send us StarWind loglevel=3 logs.
Thank you!
User avatar
Bohdan (staff)
Staff
 
Posts: 437
Joined: Wed May 23, 2007 12:58 pm

Re: v8 - Crash, lsfs volume mount failed

Postby tkeel » Wed Oct 23, 2013 9:33 pm

I was already on Beta 2. I have attached level 3 logs. I would also like to note since beta 2 if I reboot an ESXi host it will now longer connect to any datastore as they are simply missing ESXi build 5.5.0, 1331820. Yet under devices the targets are mounted in ESXi. This issue doesn't happen with v6. If I reinstall v6 and create the targets and upgrade to beta 2 it works fine until I reboot the ESXi hosts. Likewise if I install Beta 2 and create new targets it works until a reboot of the ESXi hosts. Rescanning storage or recreating the storage adapter doesn't resolve the issue.

I also sent via PM a link to the dump file from the service crash that happens since it's too big to attach here
Attachments
starwind-20131023-153124.zip
(21.32 KiB) Downloaded 258 times
tkeel
 
Posts: 7
Joined: Wed Oct 16, 2013 1:33 am

Re: v8 - Crash, lsfs volume mount failed

Postby Anatoly (staff) » Mon Nov 04, 2013 10:09 am

Thanks for the feedback!

We will add fix for this in next release.
Best regards,
Anatoly Vilchinsky
Global Engineering and Support Manager
www.starwind.com
[email protected]
User avatar
Anatoly (staff)
Staff
 
Posts: 1675
Joined: Tue Mar 01, 2011 8:28 am

Re: v8 - Crash, lsfs volume mount failed

Postby fbifido » Thu Nov 14, 2013 4:43 pm

Anatoly (staff) wrote:Thanks for the feedback!

We will add fix for this in next release.


Have the fix applied yet?
User avatar
fbifido
 
Posts: 125
Joined: Thu Sep 05, 2013 7:33 am

Re: v8 - Crash, lsfs volume mount failed

Postby Anatoly (staff) » Mon Nov 18, 2013 2:55 pm

We haven`t got the release yet, so unfortunately no.
Best regards,
Anatoly Vilchinsky
Global Engineering and Support Manager
www.starwind.com
[email protected]
User avatar
Anatoly (staff)
Staff
 
Posts: 1675
Joined: Tue Mar 01, 2011 8:28 am


Return to Beta

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests