StarWind iSCSI SAN
StarWind Native SAN for Hyper-V
 

StarWind iSCSI SAN V5.5 Build 20100831

Public beta (bugs, reports, suggestions, features and requests)

Moderators: art (staff), anton (staff), Anatoly (staff), Max (staff)

Re: StarWind iSCSI SAN V5.5 Build 20100831

Postby Aitor_Ibarra » Tue Nov 09, 2010 3:24 pm

Thanks Alex...

So assuming I'm doing the sums correctly.... (I'm using 1TB = 1024 GB, 1GB = 1024 MB, 1MB = 1024 KB)

Code: Select all
                          fast sync          write ops before      hours before full sync
    Target size (bytes)   log size (bytes)   full sync necessarry   100 iops    1000 iops
==========================================================================================
  2TB 2,199,023,255,552        395,824,186             32,985,349       91.6          9.2
  1TB 1,099,511,627,776        197,912,093             16,492,674       45.8          4.6
512GB   549,755,813,888         98,956,047              8,246,337       22.9          2.3
256GB   274,877,906,944         49,478,024              4,123,169       11.5          1.1
128GB   137,438,953,472         24,739,012              2,061,584        5.7          0.6
 64GB    68,719,476,736         12,369,506              1,030,792        2.9          0.3


e.g. if your target was sustaining an average of 100 write ops per second, and it was 1TB in size, you would have almost 46 hours to fix a failed node before a full sync would be necessarry.
User avatar
Aitor_Ibarra
 
Posts: 163
Joined: Wed Nov 05, 2008 1:22 pm
Location: London

Re: StarWind iSCSI SAN V5.5 Build 20100831

Postby bastioned » Tue Nov 30, 2010 1:08 pm

Hi,

Alexey, about your statement regarding WB and Wt Fast Init availability, are you 100% sure that Fast Init is already available for WB configutation in HA mode? When you setup a HA device, at the very end of the process when selecting cache properties, if you choose WB it clearly mentions that Fast Init is not supported (running latest beta v5.5 Build 20100831)

Thanks
bastioned
 
Posts: 1
Joined: Tue Nov 30, 2010 1:04 pm

Re: StarWind iSCSI SAN V5.5 Build 20100831

Postby anton (staff) » Tue Nov 30, 2010 1:15 pm

StarWind V5.5 is released now. Don't use beta builds any more.
Regards,
Anton Kolomyeytsev

Chief Technology Officer & Chief Architect, StarWind Software

Image
User avatar
anton (staff)
Site Admin
 
Posts: 3922
Joined: Fri Jun 18, 2004 12:03 am
Location: British Virgin Islands

Re: StarWind iSCSI SAN V5.5 Build 20100831

Postby mhuth » Sat Feb 12, 2011 6:38 pm

Sorry missed the info that 5.5 is released and the beta should not be used anymore....so just ignore my post below.

Where can i get the most recent beta??

Thanks!

Best regards
Mirko
_______________________________________________________________________
Hi!

Just started testing version 5.5. Due to the weekend i use my homenetwork (100mbit / vista clients / starwind server on vista .... i know that this is not an ideal environment...will test it on some real server hardware/software later).

However, I have an issue with targets when using the operation mode snapshot/CDP. When i create them, connect a client to the iSCSI target, the Stawind server service keeps crasing immediately once i start accessing/formating the volume.

If i remove the snap/cdp device everything seems to be fine.

I was able to reproduce this behaviour on another Starwind 5.5 install.

Best regards
Mirko
mhuth
 
Posts: 2
Joined: Sat Feb 12, 2011 4:06 pm

Re: StarWind iSCSI SAN V5.5 Build 20100831

Postby anton (staff) » Sat Feb 12, 2011 8:18 pm

It's V5.6 released now BTW, not V5.5.

We don't have public V5.7 beta yet. Probably in 2-3 weeks from now we'll have something more or less working to leak outside the company.

mhuth wrote:Sorry missed the info that 5.5 is released and the beta should not be used anymore....so just ignore my post below.

Where can i get the most recent beta??

Thanks!

Best regards
Mirko
_______________________________________________________________________
Hi!

Just started testing version 5.5. Due to the weekend i use my homenetwork (100mbit / vista clients / starwind server on vista .... i know that this is not an ideal environment...will test it on some real server hardware/software later).

However, I have an issue with targets when using the operation mode snapshot/CDP. When i create them, connect a client to the iSCSI target, the Stawind server service keeps crasing immediately once i start accessing/formating the volume.

If i remove the snap/cdp device everything seems to be fine.

I was able to reproduce this behaviour on another Starwind 5.5 install.

Best regards
Mirko
Regards,
Anton Kolomyeytsev

Chief Technology Officer & Chief Architect, StarWind Software

Image
User avatar
anton (staff)
Site Admin
 
Posts: 3922
Joined: Fri Jun 18, 2004 12:03 am
Location: British Virgin Islands

Previous

Return to Beta

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests